Tijdens de lockdown

We hopen dat we u online mogen blijven helpen tijdens een lockdown. Zeker voor kinderen die moeite hebben om de oefenstof van school goed bij te benen, is het belangrijk dat logopedie door blijft gaan. Zo zorgen we er samen voor dat uw kind niet gaat achterlopen.
Ook voor kinderen die naar logopedie komen voor het verbeteren van de mondmotoriek en het op de juiste manier leren slikken, is het belangrijk om de logopedie niet te pauzeren tijdens de lockdown. Als we goed blijven oefenen, worden de mondspieren steeds sterker en kunnen we snel de nieuwe slikgewoonte aanleren!

Na de lockdown

Voor sommige ouders is het prettig om een combinatie te maken tussen op locatie behandelen en online logopedie. Ouder en kind komen dan de ene week langs op locatie voor een behandeling door onze logopedist. De week erop wordt tijdens de online logopedie besproken hoe het oefenen de afgelopen week is verlopen. Er wordt een nieuwe oefening aangeboden welke we online behandelen. Ook is het mogelijk om een intake online te doen.

Hoe werkt het?

Zorg dat u op de afgesproken tijd klaar zit met een opgeladen telefoon. Heeft u materiaal van ons gekregen? Zorg dan dat dat klaarligt. Het is fijn dat u naast uw kind zit tijdens de online logopedie, zodat u weet wat er de komende week geoefend dient te worden. Voor oudere kinderen hoeft u er niet constant actief bij te zitten, maar het is wel fijn als u kunt meeluisteren. Als u samen met uw kind werkt, is logopedie het meest effectief.
Logopedie online wordt ook vergoed door alle zorgverzekeraars!

En natuurlijk… een dik welgemeend compliment voor alle
kids die al zo goed bezig zijn met logopedie online!